مدیر شبکه بهداشت و درمان دنا در پیامی به مناسبت بزرگداشت هفته اطلاع رسانیل تیروئید و اهمیت این هفته و موضوع مهم مراقبت های این هفته در پیامی ضمن گزارش تاریخچه این بیماری این هفته را گرامی داشت
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دنا دکتر احسان کریمی زاده سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دنا بیان نمود
فدراسیون جهانی تیروئید» ۴ لغایت ۱۰ خرداد ماه را به منظور افزایش سطح آگاهی مردم از بیماریهای تیروئید، عوارض، راههای پیشگیری و درمان آن به عنوان «هفته جهانی اطلاعرسانی تیروئید» معرفی کرده است.
وی خاطر نشان کرد :غده تیرویید در افزایش سوخت و ساز بدن، تکامل سیستم مغزی عصبی و همچنین رشد و نمو نقش اساسی دارد.اثرات هورمون تیرویید (تیروکسین) در رشد و تکامل مغز بسیار مهم و ضروری است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان دنا خاطر نشان کرد :ید یکی از ریزمغذیهای مهم برای تولید هورمون توسط تیرویید است و از طرف دیگر، غده تیرویید یکی از مهمترین غدههای درونریز بدن میباشد که کمبود هورمونهای آن میتواند باعث بوجود آمدن مشکلات زیادی شود. در نتیجه کمبود ید در رژیم غذایی روزانه میتواند باعث بروز بیماریهای مهمی از جمله گواتر (بزرگشدن غده تیرویید)، کمکاری تیرویید، کوتاهی قد و عقبماندگی ذهنی شود.
بیماری کم کاری تیرویید نوزادان در بدو تولد هیچ علامت بالینی ندارد و در صورت تشخیص به موقع در روزهای اولیه با غربالگری نوزادان و شناسایی بیماران و درمان مناسب آنان ،عوارض جدی زندگی به طور موثری قابل درمان است و با حفظ ضریب هوشی طبیعی در بیمار ،فردی مولد و سالم به به جامعه تحویل داده می شود.در صورت عدم تشخیص زودرس و درمان به هنگام و مناسب،عارضه برگشت ناپذیر عقب ماندگی ذهنی اتفاق می افتد.
برنامه کشوری غربالگری بیماری کم کاری تیروئید نوزادان با هدف شناسایی و کنترل نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید از مهر ماه سال 1384 در سیستم سلامت کشور ادغام شده و اجرای بسیار موفقی داشته است و تاکنون تعداد زیادی بیمار شناسایی و درمان شده و از عقب افتادگی ذهنی نجات یافته اند.
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دنا
